top of page
Избранные записи
Новые записи

Як Івана Купала в Zoloche відсвяткували.

6 липня в парку Rangers у Котеджному містечку Zoloche феєрично відсвяткувати Івана Купала! Як народне свято, день Івана Купала відбувається з багатьма своєрідними обрядами та піснями, адже з далекої давнини збереглися в українського народу купальські звичаї. Ініціатором проведення свята стала Наталія Коржевська.

Співорганізаторами заходу виступили громадські діячки, які опікуються розвитком культурної дипломатії в Україні, підтримкою та організацією соціальних і благодійних заходів: Олеся Тарасенко, Світлана Зброй та Оксана Стебельська.

"Ми, як організатори, раді, що з кожним роком все більше людей цікавляться історією, українськими традиціями та обрядами, фолькльором та етнічної приналежності, український національний одяг – вишиванка – стає постійною частиною гардеробу. Бути українцем стає модно!", - зізнається Олеся Тарасенко співорганізатор заходу, заступниця директорки КУЖ м. Київ, виконавчий директор Всеукраїнського об'єднання організацій роботодавців санаторно-курортних та оздоровчих закладів, засновниця 1-го блог журналу України LuckyUkraine.

Ведучими свята стали Заслужена артистка України, співачка, скрипалька, авторка творів, art-manager, організаторка мистецьких подій, громадська діячка Оксана Стебельська та блогерка, модель та юна ведуча Єлизавета Рудика.

Музичною окрасою свята стала - Заслужена артистка України Оксана Стебельська та музичний проект Українські Барви- «Знайдемо цвіт папороті разом».

«Свято Івана Купала – це свято трав, вогню та води; воно поєднує чоловічі та жіночі стихії. Тому святкування Івана Купала сьогодні – це чудова можливість згадати народні обряди, додавши до них дрібку сучасних традицій», - додала Світлана Зброй, співорганізатор заходу, засновниця MODULE 5, заступник голови наглядової ради Міжнародного фонду «Українські реформи».

Багато з людей, що прийшли на свято, були одягнуті в традиційний український одяг. Не обійшлося і без традиційних обрядів на Івана Купала - плетіння вінків та їх спуск на воду, стрибки через багаття та багато іншого.

Гості свята мали змогу переглянути презентації, покази мод відомих брендів вишиванок «Червона калина» та «Maruna by Maria», прикрашені віночками від дизайнерки Ірини Підліпської, етнічний показ від Ательє Elesel та дизайнерки Світлани Літвінової і капелюшків дизайнера Світлани Савел’євої, а також одягу Vita & Rich від Віталіни Мітрофанової.

Унікальною особливістю показів стало те, що моделями показів стали учасниці та переможниці Міс Україна, Всеукраїнського проєкту «Нове Життя», учасницi проекту Body Positive Ukraine, бізнес-леді та головні редакторки глянців!

Маленькі дітки під час свята продемонстрували бренди українського стилізованого одягу від юних дизайнерок Каріни Шеша та Ніки Зінковської. Для дітей було безліч розваг в місцевому Екстрим парку: від сучасний стаціонарний скай-парк; скеледрому з трьома трасами; тролей через озеро до тиру для стрільби з лука та духових трубок та веслування на байдарках. Партнери свята - організація свят KIWI Family Party розважали ростовими ляльками в стилі «Аліса в країні чудес». Квести, конкурси, майстер-класи та спортивні заходи для дітлахів організувало Zoloche International School. Свято стало хорошим нетворкінгом, бо серед гостей були потужні сучасні бізнес-спільноти: Міжнародний клуб успішних жінок (КУЖ), об’єднання власників бізнесу The Owners та Міжнародна молодіжна палата України JCI Ukraine. Під час свята частування забезпечували готельно-ресторанний комплекс Фортеця Гетьмана, OK Wine та Вина Мира. А партнер свята вода Aqua Melan не лише пригощали корисною водою, а й розігрували цінні подарунки.

Партнерами свята також став Міжнародний клуб InCruises, ресторан I Live, Юридична консалтингова група «Яремчук та партнери» тощо. Усі гості мали змогу протестувати електрокари від компанії GreenWheels: Tesla та BMW.

У те, що особливою магічною силою в свято Івана Купала володіють польові трави і квіти вірили наші предки. Дівчата сплели з різнотрав’я та квітів купальські віночки. За народним повір’ям, у Іванів день водна стихія може «дружити» з вогнем, а їх союз вважається природною силою. Саме тому в ніч на Купала на березі озера розпалили вогнище, яке зібрало усіх навколо себе, зігріваючи теплом.

Організатори вдячні медійним партнери: Агенція: УНІАН

Журнали: Super Lady, Emotion, that inspire you, Monet Fashion, Topcity Magazine, O`Ukraine, Super Kids, Podium real, GLORY magazine with appearance, Cabinet Boss, Touch, БізнесWoman, Main People, Equestrian, АДМІ, Пастьєра та Glyanec.

Онлайн-видання: МамаWOW, Studioofmydreams, Harved online, VTrendi.com.ua, Новини України Tut-Ua.com, Eurostar Information Agency, Beauty Millenium, DreamGo TV: 33 канал та InFashion

Фотографи свята Наталія Боркута, Олена Жеронкіна, Ірина Пасічна для LuckyUkraine

Мы в соцсетях
  • Иконка Facebook с длинной тенью
bottom of page