top of page
Избранные записи
Новые записи

Як відбулася перша міжнародна конференція «Бобові культури. Ставка на максимальну ефективність».

Споживання бобових у світі значно зростає, так як населення світу постійно збільшується, а бобові культури є альтернативою тваринних білків. Це, зокрема, відображено у рішенні 68-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН, щодо проголошення 2016 року – Роком Бобових з метою популяризації їх виробництва та споживання на наступні роки.

Конференція відбулася за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (EBRD), Міжнародної Асоціації Торгівлі Зерном та Кормами (GAFTA) та яка стала найважливішим та масштабним заходом на шляху розвитку бобового сектору аграрної галузі України.

Конференція була внесена в офіційний календар ФАО, як значна подія в Україні з нагоди проголошення Генеральною асамблеєю ООН 2016 року – Міжнародним роком бобових.

Зазначимо, що в офіційному відкритті Конференції взяв участь Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, наогосивши, що розвиток бобової галузі в повній мірі відповідає стратегії Мінагрополітики.

Конференцію відвідало понад 200 делегатів, серед яких представники 10 Посольств іноземних країни, представники міжнародних організацій, зокрема Арслан Хусейн, президент Всесвітньої Конфедерації Бобових (GPC), доктор Шрі Аніл Пратап Сінгх, представник Міністерства сільського господарства та добробуту фермерів Індії, представники Європейської Бізнес Асоціації (EBA).

У рамках конференції кожен учасник отримав нагоду детально ознайомитися з перспективами ринку бобових культур на світовому ринку, а також які є економічні важелі та потенційні можливості України в розвитку бобових на найближчі роки, про тенденції попиту зі сторони ключових імпортерів, технологіях вирощування, переробки і багато іншого, що пов’язане з бобовими культурами в Україні.

Окремо варто відзначити кулінарні смаколики на конференції, виготовлені з бобових культур, загалом було презентовано 22 різноманітні бобові шедеври, а також кожен учасник отримав подарунок від організаторів Конференції – Громадської спілки «Співтовариства виробників та споживачів бобових України», набор бобових зерен разом із кулінарними рецептами для приготування бобових страв вже у себе дома в колі своєї родини.

Вже зараз можливо зробити висновки, що така конференція покликана стати щорічним офіційним заходом по розвитку бобових культур в Україні і виходу на міжнародні ринки світу.

Мы в соцсетях
  • Иконка Facebook с длинной тенью
bottom of page