top of page
Избранные записи
Новые записи

29 січня Національна оперета презентуватиме нову гучну прем’єру – моноспектакль «Любовний монолог…»

29 січня Національна оперета презентуватиме нову гучну прем’єру – моноспектакль «Любовний монолог…» за мотивами п’єси Габріеля Гарсії Маркеса «Любовна одповідь чоловікові, який сидить у кріслі». Це нетиповий для Оперети жанр, що додає події неабиякої інтриги. Постановку вже активно обговорюють у театральних колах столиці, називаючи її виставою - одкровенням та з нетерпінням чекають на перші покази.

У монолозі – сімейне життя тривалістю у 25 років. Від пристрасного кохання до срібної річниці весілля. Сюжет закручується навколо рішення, яке приймає головна героїня п’єси Грасіела, і воно остаточне. Та спочатку їй потрібно виговоритися… Нарешті після стількох років мовчання вона не стримує себе ні у словах, ні в почуттях, ні в діях. Грасіела кидає чоловікові фразу «Якщо тебе засудять на Страшному Суді, то за те, що вдома у тебе жило кохання, а ти його не розгледів».

У театрі розповідають, що під час вистави актриса дуже близько працюватиме з глядачем, шукатиме відповіді на одвічні запитання не сама, а разом із залом. А, можливо, ця постановка допоможе глядачам по-іншому подивитися на власні стосунки, адже не дарма її порівнюють із візитом до психолога.

«Актриса гратиме і на сцені, і в оркестровій ямі. Це символізує те, що вона є диригентом свого життя. Лаконічна декорація передає певний замкнутий простір героїні», – ділиться режисер-постановник, художній керівник театру, н. а. України Богдан Струтинський.

Головну роль у моновистві готуються зіграти заслужені артистки України, провідні солістки-вокалістки Національної оперети Ірина Беспалова-Примак та Ася Середа-Голдун.

Ще однією родзинкою постановки має стати музика аргентинського композитора Астора П’яццолли. «Його музика дуже підходить для душевного стану нашої героїні, розкриває всі її емоційні переживання. Я думаю, що П'яццолла - це попадання в десятку», – говорить диригент-постановник Сергій Дідок. Крім того, у спектаклі звучатиме також інша музика різних стилів, яка створює певний антураж та додає колориту, зокрема, латиноамериканська, французька, шумові ефекти…

Мы в соцсетях
  • Иконка Facebook с длинной тенью
bottom of page